Bananen kokos cake
125 gr. basterdsuiker
125gr. boter op kamertemparatuur
2 eieren
3 bananen
125 ml citroensap
165 gr. zelkrijzend bakmeel
1/2 tl bakpoeder
1/2 theel. gemalen kaneel
70 gr. gedroogde gemalen kokos
Hulpmiddelen
Cakevorm
Bereidingswijze:
1 Verwarm de oven voor op 180c.
2 Vet een cakevorm van 20 cm.
3 licht in en bekleed de bodem met bakpapier.
4 Doe de boter en de suiker in een mengkom en klop deze tot het geheel licht en luchtig is.
5 Voeg dan een voor een de eieren toe en klop goed na elk ei.
6 Pureer de bananen in een keukenmachine met het citroensap tot ze heel zacht zijn .
7 Roer de banenenpuree door het beslag. Voeg vervolgens de bakpoeder, de bloem, kaneel en kokos toe.
8 Meng alles goed door elkaar.
9 Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake 40-45 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze gaar is.
10 Laat de cake 15 min. afkoelen.
Serveertips
Met slagroom of met roomijs als dessert