Bananen kokos cake

 

 

125 gr. basterdsuiker

125gr. boter op kamertemparatuur

2 eieren

3 bananen

125 ml citroensap

165 gr. zelkrijzend bakmeel

1/2 tl bakpoeder

1/2 theel. gemalen kaneel

70 gr. gedroogde gemalen kokos

 

Hulpmiddelen

Cakevorm

 

 

Bereidingswijze:

 

1 Verwarm de oven voor op 180c.

2 Vet een cakevorm van 20 cm.

3 licht in en bekleed de bodem met bakpapier.

4 Doe de boter en de suiker in een mengkom en klop deze tot het geheel licht en luchtig is.

5 Voeg dan een voor een de eieren toe en klop goed na elk ei.

6 Pureer de bananen in een keukenmachine met het citroensap tot ze heel zacht zijn .

7 Roer de banenenpuree door het beslag. Voeg vervolgens de bakpoeder, de bloem, kaneel en kokos toe.

8 Meng alles goed door elkaar.

9 Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake 40-45 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze gaar is.

10 Laat de cake 15 min. afkoelen.

Serveertips

Met slagroom of met roomijs als dessert

Maak jouw eigen website met JouwWeb