Home » Chipolatataart

Chipolatataart

 

Recept voor Chipolatataart

Benodigdheden:

  • 80 g Koopmans Bio Tarwebloem
  • 20 g custard
  • 6 eidooiers
  • 125 g suiker
  • 3 eiwitten
  • 100 g amandelschaafsel
  • 100 g bigarreaux
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 1 ei
  • 2 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1½ dl melk
  • 1 dl slagroom
  • 6 el marasquin

 

 

Keukengerei Springvorm 24 cm
Bereidingstijd Baktijd 30 minuten
Oventemperatuur Elektrische oven: 190°C
Heteluchtoven: 170°C

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor. Vet de springvorm in en bestuif deze met bloem.

2Klop de dooiers met de helft van de suiker tot een dikke romige massa, die een lint vormt.

3Klop met schone garden in een vetvrije kom de eiwitten met de rest van de suiker stijf.

4Spatel het eidooiermengsel luchtig door de eiwitten. Zeef in gedeelten de kristalbloem en custard erboven en schep alles voorzichtig door elkaar.

5 Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 minuten lichtbruin en gaar.

6Laat de taart iets afkoelen en verwijder daarna de springvorm.

7Rooster de amandelen in een hete koekenpan. Hak ¾ van de bigarreaux in stukjes. Week de gelatineblaadjes enkele minuten in koud water.

8Splits het ei. Roer de dooier met 1 el suiker, vanillesuiker en 1 el melk door elkaar.

9Breng de rest van de melk aan de kook. Roer 2 el hete melk bij het dooiermengsel en schenk dit bij de kokende melk. Goed roeren.

10Knijp de gelatine goed uit en voeg deze van het vuur af bij de vla. Laat de vla afkoelen. Roer deze regelmatig door. Roer 2 el marasquin en de gehakte bigarreaux door de afgekoelde vla.

11Klop het eiwit met ½ el suiker stijf. Doe dit ook met de slagroom. Spatel eerst de slagroom en daarna het eiwit door de vla.    

12Snijd de taart in 3 lagen en besprenkel 2 lagen met marasquin. Strijk er tweederde deel van de crème over en leg de plakken op elkaar. Bestrijk de zijkant met crème en rol deze door de amandelen. Bestrijk de bovenkant met de chipolatacrème. Garneer de taart met hele bigarreaux.

Tips

  • Vervang bigarreaux door cocktailkersen.