Chocolade Valentijn taart

 

Chocolade valentijn

Ingrediënten chocolade valentijnstaart

 
200 gram pure chocolade
200 gram zachte boter
200 gram poedersuiker
4 eieren
60 gram bloem
3 theelepels bakpoeder
0,5 theelepel rum
300 gram melkchocolade
250 milliliter slagroom
50 gram zeer fijngehakte hazelnoten
1 reep bittere chocolade

 

Bereidingswijze chocolade valentijnstaart

 


1 Smelt de pure chocolade au-bain-marie of in de magnetron.

2 Klop de boter en de suiker door de gesmolten chocola.

3 Splits de eieren.

4 Klop de dooiers stuk voor stuk door het beslag.

5 Zeef de bloem met de bakpoeder boven het beslag en spatel het er luchtig door.

6 Roer de rum erdoor.

7 Klop de eiwitten (in een brandschone kom!) en spatel ook deze door het beslag.

8 Schenk het beslag in een hartvormige bakvorm.

9 Strijk de bovenkant glad.

10 Bak de taart op 175 graden Celsius in ongeveer 40 minuten gaar .

11 Laat hem 10 minuten afkoelen voor je de vorm verwijderd.

12 Zet de taart op een taartrooster.

13 Breng voor de vulling de melkchocolade met de slagroom aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.

14 Zet de pan in een bak met koud water en klop de massa met een garde tot de crème is afgekoeld.

15 Roer er de fijngehakte nootjes door.

16 Snij de afgekoelde taart in drie lagen.

17 Bestrijk de lagen met de crème en leg ze weer op elkaar.

18 Bestrijk ook de buitenkant met crème en maak deze een beetje rul.

19 Schaaf met een kaasschaaf krullen van de reep chocolade en garneer hiermee de taart.

20 Laat de taart opstijven in de koelkast.

Maak jouw eigen website met JouwWeb