Chocoladecake met kersenvulling

Recept voor Chocoladecake met kersenvulling

Benodigdheden:

  • 1 pak Koopmans Fijne cake
  • 200 g boter
  • 40 g cacaopoeder
  • 4 eieren
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 250 ml slagroom
  • 3 el poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 el kirsch
  • 400 g kersen op sap zonder pit
  • 1 kiwi

 

 

 

Keukengerei Vierkante bakvorm formaat: 18x18 cm
Bereidingstijd Baktijd 50 minuten
Oventemperatuur Elektrische oven: 160°C
Heteluchtoven: 150°C

 

 

 

 

Bereidingswijze:

1Vet de bakvorm in en bestuif deze met bloem.

2Klop de boter zacht en romig.

3Voeg de cakemix, de cacaopoeder en de eieren in een keer toe. Roer het geheel tot een gladde massa en klop het daarna tot een luchtig beslag.

4Doe het beslag in de bakvorm en bak de cake op een rooster onder in de oven.

5Haal de cake uit de oven, leg deze op een taartrooster en laat de cake afkoelen.

6Week de gelatine in ruim koud water.

7Verwarm 100 ml slagroom zachtjes.

8Knijp de gelatine goed uit en laat deze oplossen, dus niet koken, in de slagroom.

9Laat dit roommengsel afkoelen.

10Klop 150 ml slagroom met 2 el poedersuiker, vanillesuiker en de afgekoelde gelatineroom stijf. Voeg 1 el kirsch toe.

11Giet de kersen af. Bewaar enkele kersen voor garnering.

12Snijd de cake in 3 lagen.

13Besprenkel de onderste en de middelste laag met kirsch. Verdeel de kersen over de twee cakelagen en bestrijk deze met een dikke laag room.

14Leg de cakelagen op elkaar.

15Bestuif de bovenste laag met poedersuiker en garneer de taart met plakjes kiwi met daarop gehalveerde kersen.