Home » Dadelcake met noten

Dadelcake met noten

 

Recept voor Dadelkoek met noten

Benodigdheden:

  • 250 g Koopmans Bakkers Zelfrijzend Bakmeel
  • 175 g ontpitte dadels
  • 1 dl (Schotse) whisky
  • 2 el vloeibare honing
  • 100 g grofgehakte walnoten
  • 1 tl citroenrasp
  • 250 g suiker
  • 250 g boter
  • snufje zout
  • 5 eieren

 

 


Keukengerei Springvorm 26 cm
Bereidingstijd Baktijd 60-70 minuten
Oventemperatuur Elektrische oven: 160°C
Heteluchtenoven: 150°C

Bereidingswijze:

1Vet de springvorm in en bestuif deze met bloem.
 

2Verwarm de oven voor.

3Hak de dadels grof.

4Breng de whisky met de honing aan de kook en voeg de walnoten, dadels en citroenrasp toe.

5Breng het opnieuw aan de kook en laat het mengsel daarna afkoelen.

6Roer de boter zacht en voeg de suiker en een snufje zout toe.

7Klop de eieren er een voor een door.

8Voeg de Koopmans Bakkers Zelfrijzend Bakmeel toe en klop de massa luchtig.

9Spatel het dadel-notenmengsel gelijkmatig door het beslag.

10Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.

11Zet de vorm op het rooster onder in de oven en bak de koek bruin en gaar.