Home » Hartige taart met bospaddestoelen en spekreepjes

Hartige taart met bospaddestoelen en spekreepjes

Recept voor Hartige taart met bospaddestoelen en spekreepjes

 

Benodigdheden:

  • 1 pak Koopmans Hartige taart Naturel
  • 50 g boter
  • 0,5 dl (50 ml) water
  • 1,5 dl (150 ml) room
  • 3 eieren
  • 250 g gemengde bospaddestoelen, grof gehakt
  • 3 lente-uitjes, fijngehakt
  • ½ tl tijmblaadjes
  • 1 el olijfolie
  • 100 g spekreepjes
  • 150 g geraspte padano kaas

 

 

 


Keukengerei Springvorm of ovenschaal van 24 cm doorsnede
Bereidingstijd Baktijd: ca. 35 minuten
Oventemperatuur Elektrische oven: 200° C
Heteluchtoven: 180°C
Gasoven: stand 4-5

 
 
 

Bereidingswijze:

1Plaats een rooster onder in de oven en verwarm de oven voor.

2Bereid de bodem volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3Bak de spekreepjes in eigen vet uit in een koekenpan en laat ze op keukenpapier uitlekken.

4Voeg aan het spekvet eventueel nog 1 eetlepel olijfolie toe en roerbak de lente-uitjes 1 minuut.

5Voeg de paddestoelen toe, roerbak enkele minuten tot het meeste vocht verdampt is en voeg de tijmblaadjes en de spekreepjes toe.

6Verdeel het paddestoelenmengsel over de hartigetaartbodem en strooi er 100 g van de kaas over.

7Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar vervang (een gedeelte van) de melk door room.

8Giet de saus over de vulling en strooi de rest van de kaas erover.

9Bak de hartige taart goudbruin en gaar.