Home » Hartige taart met groene asperges en zalm

Hartige taart met groene asperges en zalm

Recept voor Hartige taart met groene asperges en zalm

 

Benodigdheden:

voor de bodem:
  • 1 pak Koopmans Hartige taart Naturel
  • 50 g boter
  • 50 ml water

voor de vulling:

  • 150 ml room
  • 3 eieren
  • ca. 400 g groene asperges (bosje)
  • 250 g zalmfilet, in blokjes
  • 150 g geraspte gruyere

 

 


Keukengerei Springvorm 24 cm¸ of een quicheschaal
Bereidingstijd Baktijd: 35 minuten
Oventemperatuur Elektrische oven: 200° C
Heteluchtoven: 180°C
Gasoven: stand 4-5

 
 
 

Bereidingswijze:

1Plaats een rooster onder in de oven en verwarm de oven voor.

2Bereid de bodem volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3De vulling: Schil de asperges en snijd circa 2 cm van de steel af. Snijd de asperges in stukken van 4 cm.

4Strooi peper en zout over de zalmblokjes en verdeel deze samen met de asperges over de bodem.

5Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking maar vervang (een gedeelte van) de melk door room.

6Giet de saus over de vulling en strooi er de rest van de kaas over.

7Bak de hartige taart goudbruin en gaar.