Home » Hollandse hartige taart

Hollandse hartige taart

Helaas geen foto !

Benodigdheden:

  • 5 plakjes Koopmans Deeg voor Hartige Taart
  • 250 g kapucijners
  • 150 g ontbijtspek
  • 1 gesnipperde ui
  • 4 el zilveruitjes
  • 3 el piccalilly
  • peper
  • zout

voor de saus:

  • 2 dl melk
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • snufje peper

voor de ganering:

  • 1 zoetzure appel
  • 100 g rookkaas (1 plak)


Keukengerei Bakvorm van 22-26 cm
Bereidingstijd Baktijd: ca. 40 minuten
Oventemperatuur Elektrische oven: 200°C
Heteluchtoven: 180°C
Gasoven: stand 4-5

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor.

2Haal de bevroren deegplakjes van elkaar en verwijder de folie.

3Leg de deegplakjes die je niet gebruikt, direct in een gesloten plastic zak in de vriezer.

4Bekleed de ingevette bakvorm met de plakjes deeg.

5Bak in een koekenpan de spekblokjes en gesnipperde ui glazig (gebruik geen boter).

6Voeg de uitgelekte kapucijners, zilveruitjes en piccalilly toe.

7Warm het geheel nog even door en breng het vervolgens op smaak met zout en peper.

8Verdeel de vulling over de deegbodem en giet het overtollige vet af.

9Klop de eieren en de melk met wat zout en peper voor de saus.

10Giet de saus over de vulling.

11Snijd de rookkaas in reepjes en verdeel deze over de hartige taart.

12Schil de appel en snijd deze in plakjes. Verdeel de appel over de hartige taart.

13Bak de hartige taart in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.