Home » Kersen vlaai

Kersen vlaai

 

Kersenvlaai

 

Ingrediƫnten kersenvlaai

 
300 gram bloem
zakje gist
theelepel zout
50 gram boter
kopje melk
2 eetlepels rietsuiker
1 ei
750 gram kersen (pot)
1 zakje vanillesuiker
sap van 0,5 sinaasappel
kirsch
1 eetlepel bloem
paneermeel

Poedersuiker

Bereidingswijze kersenvlaai

 


1 Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in.

2 Leg de gist in het kuiltje en strooi het zout op de rand van de bloem.

3 Laat de boter smelten in een beetje melk en voeg de suiker toe.

4 Voeg de rest van de melk toe, laat het wat afkoelen en klop het ei erin los.

5 Klop het melkmengsel beetje bij beetje door de bloem en kneed er een kneedbaar deeg van.

6 Kneed het deeg 10 minuten goed.

7 Laat het deeg afgedekt met een natte doek 1/2 uur in de kom staan.

8 Maak intussen de vulling.

9 Doe de kersen zonder het sap in een pan met vanillesuiker, sinaasappelsap en kirsch.

10 Verwarm het mengsel tegen de kook aan.

11 Meng 1 eetlepel bloem met een beetje kersensap tot een papje en breng het aan de kook.

12 Voeg dan het vruchtenmengsel toe en roer het door elkaar.

13 Laat het afkoelen.

14 Verwarm de oven voor op 200 graden C.

15 Vet een taartvorm in met een beetje boter en strooi er wat paneermeel op.

16 Rol het deeg uit op de grootte van de taartbodem en bewaar een beetje voor reepjes.

17 Leg het deeg in de taartvorm en schep het vruchtenmengsel op het deeg.

18 Bak de taart in 30 minuten in het midden van de oven gaar.

19 bestrooien met poedersuiker