Home » Kersenkwarktaart

Kersenkwarktaart

Recept voor Kersenkwarktaart

Benodigdheden:

  • 1 pak Koopmans Bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 500 g kwark
  • 100 g suiker
  • scheutje sap van een halve citroen
  • 1 el rum
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 500 g kersen

 

 


Bereidingstijd Baktijd bodem 10 minuten
Baktijd taart 25-30 minuten
Oventemperatuur Bodem: Elektrische oven: 200°C
Bodem: Heteluchtoven: 180°C
Bodem: Gasoven: stand 4
Taart: Elektrische oven: 180°C
Taart: Heteluchtoven: 170°C
Taart: Gasoven: stand 3-4

Bereidingswijze:

1Bekleed een met bakpapier bedekt bakblik met 9 ontdooide plakjes bladerdeeg.

2Snijd het tiende plakje bladerdeeg in 10 dunne reepjes en leg deze langs de rand.

3Prik het deeg met uitzondering van de rand met een vork in. 

4Bak de bodem tien minuten voor.

5Splits de eieren.

6Meng eigeel, kwark, 75 g suiker, citroensap, rum, vanillesuiker goed door elkaar.

7Sla het eiwit met de resterende suiker stijf en meng dit voorzichtig door het kwarkmengsel.

8Verdeel het mengsel over de deegbodem.

9Was en ontpit de kersen en verdeel deze over het kwarkmengsel.

10Bak de kersenkwarktaart gaar in een voorverwarmde oven.