Home » Mokkataart

Mokkataart

 

Recept voor Mokkataart

Benodigdheden:

  • 80 g Koopmans Bio Tarwebloem
  • 30 g Koopmans Maïzena
  • 6 eidooiers
  • 125 g suiker
  • 1 tl citroenrasp
  • 3 eiwitten

mokkacrème:

  • 250 g boter
  • 1½ el oploskoffie
  • ½ el heet water
  • 2 eidooiers
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker (Dr. Oetker)
  • 150 g gehakte nootjes
  • 1 el koffielikeur
  • garneerchocolaatjes of mokkaboontjes
  •  

 


Keukengerei Springvorm Ø 22 cm
Bereidingstijd Baktijd: ca. 30 minuten
Oventemperatuur Elektrische oven: 190°C
Heteluchtoven: 170°C

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor.

2Vet de springvorm in en bestuif deze met bloem.

3Klop de eidooiers met de helft van de suiker en de citroenrasp tot een dikke romige massa, die een lint vormt.

4Klop met schone garden in een vetvrije kom de eiwitten met de rest van de suiker stijf.

5Spatel het dooiermengsel luchtig door de eiwitten.

6Zeef in gedeelten de Kristalbloem en maïzena erboven en schep alles voorzichtig door elkaar.

7Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. 

8Bak de taart in het midden van de oven lichtbruin en gaar. Laat de taart iets afkoelen en verwijder daarna de springvorm.

9Meng voor de mokkacrème de dooiers met de suiker.

10Klop dit mengsel au-bain-marie tot een romige crème, die een lint vormt.

11Koel het mengsel daarna al kloppend af boven een bak met ijskoud water.

12Roer de boter zacht met de vanillesuiker.

13Klop dit luchtig en meng het dooiermengsel in gedeelten door de boter.

14Roer alles tot een glad mengsel.

15Los de koffie op in ½ el heet water en klop dit door de crème.

16Rooster de gehakte nootjes in een koekenpan lichtbruin.

17Snijd de taartbodem horizontaal door en sprenkel de koffielikeur erover.

18Bestrijk een plak met de mokkacrème en leg de andere plak erop.

19Bestrijk de zijkant met crème en rol deze door de nootjes.

20Bestrijk de bovenkant van de taart met mokkacrème.

21Spuit langs de taartrand rozetten crème en leg er een chocoladegarnering op.

Tips

  • Vervang de oploskoffie door 50 g gesmolten chocolade en maak er een chocoladecrème van. Vervang de Bio Tarwebloem door Kristalbloem.