Home » Monchou taart

Monchou taart

 

Monchoutaart

 

Ingrediënten monchou taart

 
300 gram biscuits
125 gram roomboter
200 gram zachte monchou
75 gram witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
250 milliliter slagroom
1 zakje klopvast
1 blik kersenvlaaivulling

 

Bereidingswijze monchou taart

 


1 Verkruimel de koekjes.

2 Maak ze niet té fijn, er moet nog wel echt een ‘crunch’ inzitten.

3 Doe de 125 gram roomboter in een steelpannetje en smelt het.

4 Zorg dat het niet bruin wordt! Meng nu de kruimels met het boter.

5 Vet je springvorm in en bestuif het met een beetje bloem.

6 Doe de bodemmix (wat je net bij 1 gemaakt hebt) in de springvorm en verdeel het goed.

7 Druk het aan met de bolle kant van een lepel en zet het in de koelkast.

8 Houd 5 eetlepels slagroom apart. Mix de grootste hoeveelheid slagroom met de vanillesuiker en klopvast stuif.

9 Meng de basterdsuiker met de monchou (je kan het prakken, maar ook mixen).

10 Meng de 5 ongeklopte lepels slagroom met de monchou en basterdsuiker totdat het een glad mengsel is.

11 Meng nu de geklopte slagroom door dit mengsel en houd het zo luchtig mogelijk.

12 Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het monchou-beslag gelijkmatig over de bodem.

13 Zet het nu in de koelkast en laat het een paar uur opstijven.

14 Voordat je het serveert kan je de vlaaivulling erover doen en klaar is je monchou taart!