Home » Notentaart

Notentaart

 

Recept voor Notentaart

Benodigdheden:

  • 1 pak Koopmans Appeltaart
  • 150 g boter
  • 2 eieren
  • 75 g walnoten
  • 75 g hazelnoten
  • 75 g amandelen
  • 150 g suiker
  • 2 el honing
  • 125 ml slagroom

 

 

 


Keukengerei Springvorm Ø 24 cm
Bereidingstijd Baktijd: ca. 40 minuten
Oventemperatuur Elektrische oven: 200°C
Heteluchtoven: 180°C

 

 

 

Bereidingswijze

1Vet de springvorm in.

2Roer de boter zacht, voeg de appeltaartmix en 1 losgeklopt ei toe en kneed van het geheel een samenhangend deeg.

3Bestuif het werkblad met bloem.

4Rol tweederde deel van het deeg uit tot een ronde lap die circa 3 cm groter is dan de vorm.

5Bekleed de springvorm ermee.

6Rol de rest van het deeg uit tot een ronde lap ter grootte van de vorm.

7Bewaar eventueel een restje deeg voor figuurtjes.

8Zet het deeg even in de koelkast.

9Hak de noten grof.

10Verwarm de oven voor.

11Laat in een pan met dikke bodem de suiker smelten.

12Voeg de honing toe. Roer de room en noten erdoor. Blijf roeren tot er een taaie pasta ontstaat. Laat de notenpasta afkoelen.

13Verdeel de notenpasta over de deegbodem.

14Dek het mengsel af met de deeglap en druk de randen van het deegdeksel op de deegrand goed vast.

15Prik een paar gaatjes in het deegdeksel.

16Vorm van eventueel overgebleven deeg kleine figuurtjes.

17Klop het ei los, plak de figuurtjes ermee op het deegdeksel en bestrijk de rest van het deeg met losgeklopt ei.

18Bak de taart in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Tips

  • Voeg 1 appel in kleine blokjes gesneden toe aan het notenmengsel.
  • Meng 1 el amaretto door de notenpasta.