Home » Pittig zoete uien-cashewnotentaart

Pittig zoete uien-cashewnotentaart

 

Recept voor Pittig zoete uien-cashewnotentaart

Benodigdheden:

  • 150 g Koopmans Kristalbloem
  • 150 g geraspte belegen Goudse kaas
  • 125 g stevige boter
  • mespuntje peper
  • mespuntje kerrie
  • 3 middelgrote uien
  • 3 el schenkstroop
  • 1 dl (100 ml) slagroom
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 tl kerrie
  • 175 g cashewnoten
  • plantaardige olie

 

 


Bereidingstijd Baktijd: 30 minuten
Oventemperatuur Elektrische oven: 200°C
Heteluchtoven: 180°C
Gasoven: stand 4-5

 
 
 
 

Bereidingswijze:

1Meng de bloem, kaas en de specerijen in een kom.

2Voeg de boter toe en meng het geheel tot een samenhangend deeg.

3Zet het deeg ca. 10 minuten in de koelkast.

4Verwarm de oven voor.

5Hak de cashewnoten grof en snijd de uien in niet te kleine stukken.

6Fruit de uien in de olie tot ze glazig zijn.

7Giet de stroop erbij en breng aan de kook.

8Voeg vervolgens slagroom, sambal en kerrie toe en breng het geheel weeraan de kook.

9Laat het geheel ca. 5 minuten indampen.

10Neem de uien van het vuur en voeg de grof gehakte cashewnoten toe.

11Vet de vorm in met boter.

12Rol het deeg uit en bekleed de vorm met het deeg.

13Als je een springvorm gebruikt, moet de deegrand ca. 2,5 cm hoog zijn.

14Verdeel de vulling over de bodem van de taart.

15Druk de rand terug tot op de vulling.

16Bak de taart in ca. 30 minuten gaar en goudbruin.