Home » Pompoen vlaai

Pompoen vlaai

pompoenvlaai.large.jpg

 

Benodigdheden:

  • 1 pak Deeg voor Hartige Taart
  • 1½ kg pompoen
  • ½ dl water
  • 2 eieren
  • 200 g suiker
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl gemberpoeder
  • mespunt nootmuskaat
  • ½ el Kristalbloem
  • ½ dl koffieroom
  • 3 dl witte wijn
  • 75 g suiker
  • 5 blaadjes witte gelatine (Dr. Oetker)

 

Keukengerei:

Vlaaivorm 28 cm

Bereidingstijd:

Baktijd: ca 35 minuten.

Oven tempratuur:

Elektrische oven: 200°C
Heteluchtoven: 180°C

 

Bereidingswijze:

1Haal de deegplakjes met een mes van elkaar en verwijder de folie.

  • 2Laat ze ca. 10 minuten ontdooien.
  • 3Vet de vlaaivorm in en bekleed de bodem en de rand met de deegplakjes met de gladde deegkant naar onderen.
  • 4Schil de pompoen en verwijder de pitten en vezels.
  • 5Snijd het pompoenvlees in kleine blokjes en breng deze met het water aan de kook.
  • 6Kook de helft van de pompoen zachtjes ca. 15 minuten en laat zoveel mogelijk vocht verdampen.
  • 7Pureer de pompoen en laat het mengsel afkoelen.  
  • 8Verwarm de oven voor.
  • 9Klop de eieren los.
  • 10Meng ze door de afgekoelde pompoenpuree samen met de suiker, ½ tl kaneel, gemberpoeder en nootmuskaat.
  •  
  • 11Meng de bloem met de koffieroom en voeg dit aan het pompoenmengsel toe.
  • 12Verdeel de pompoen over de deegbodem.
  • 13Zet de vlaai iets onder het midden van de oven en bak de vlaai goudbruin en gaar.
  • 14Week de gelatine in koud water.
  • 15Kook de andere helft van de pompoen in 2-3 minuten gaar in de witte wijn.
  • 16Voeg 75 g suiker en een ½ tl kaneelpoeder toe.
  • 17Laat dit mengsel iets afkoelen en voeg er de geweekte en uitgeknepen gelatine aan toe.
  • 18Verdeel de pompoenblokjes over de afgekoelde pompoenvlaai.
  •