Home » Rode Bessentaart

Rode Bessentaart

 

Recept voor Rode bessentaart

Benodigdheden:

Voor de bodem:
  • 300 g Koopmans Appeltaart
  • 100 g zachte roomboter of margarine
  • ½ ei
Voor het beslag:
  • 75 g griesmeel (bijoorbeeld Dr. Oetker)
  • 100 g Koopmans Appeltaart
  • 150 g zachte roomboter
  • 100 g suiker (extra fijn)
  • ½ ei
  • 125 ml yoghurt
  • 25 g citroenrasp
  • 150 g rode bessen (uit pot of vers)
  • 200 ml slagroom
  • 30 g suiker
  • 1 zakje slagroomversteviger
  • 1 schrijfstift voor het decoreren van gebak (bijvoorbeeld Dr. Oetker)

Keukengerei Springvorm 24 cm
Bereidingstijd Baktijd 60 minuten
Oventemperatuur Elektrische oven: 160°C
Heteluchtoven: 145°C
Gasoven: stand 3

Bereidingswijze:

1 Het recept van Koopmans Appeltaart is onlangs gewijzigd. Dit recept is gebaseerd op de vernieuwde receptuur. Je herkent de verpakking met de vernieuwde receptuur aan de paarse tekst: Nu 10% meer inhoud. Heb je nog een verpakking met de oude receptuur? Volg dan de bereidingswijze voor het appeltaartdeeg op de verpakking met 25 gram minder boter.

2Plaats de rooster onder in de oven en verwarm deze voor.

3Vet de springvorm in met boter.

4Laat de kersen uitlekken in een vergiet.

5Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg 300 g appeltaartmix en de helft van losgeklopte ei toe. 

6Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg.

7Bekleed met het deeg, de bodem en de helft van de rand van de springvorm.

8Snijd de helft van de kersen doormidden en verdeel deze over de bodem van de met deeg beklede springvorm.

9Klop de boter met de suiker en de citroenrasp in een beslagkom met een mixer met garden luchtig.

10Voeg het overgebleven losgeklopt ei, yoghurt, 100 g appeltaartmix en het griesmeel toe en klop dit één minuut op de hoogste stand.

11Verdeel het beslag over de kersen en strijk het glad.

12Bak de taart in 60 minuten gaar en goudbruin.

13Verwijder de springvorm en laat de taart verder afkoelen voordat je de taart versiert.

14Klop de slagroom op met de slagroomversteviger en suiker. 

15Verdeel de slagroom over de taart en strijk het glad.

16Decoreer de slagroom met overgebleven kersen en met een lieve tekst (bijvoorbeeld: “voor de liefste papa”).

Tips

  • Vervang de rode bessen door kersen zonder pit.