Home » Spinazie-feta taart

Spinazie-feta taart

Recept voor Spinazie fetataart

 

Benodigdheden:

  • ½ pak Koopmans Pannenkoeken Scharrelei
  • 350 ml water
  • 1 gesnipperde ui
  • 450 g diepvries bladspinazie
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 ei
  • 75 g geraspte kaas
  • 100 g fetakaas in kleine blokjes
  • zout en peper
  • 3 el paneermeel
  • evt. peterselie

 

 


Keukengerei Springvorm 24 cm
Oventemperatuur Elektrische oven: 200°C
Heteluchtoven: 180°C
Gasoven: stand 4-5

 
 
 
 

Bereidingswijze:

1Laat de spinazie ontdooien.

2Bak 5-6 pannenkoeken volgens de aanwijzingen op het pak.

3Verwarm de oven voor.

4Bak de gesnipperde ui in een koekenpan.

5Voeg knoflook, ei, bladspinazie, paneermeel en de fetablokjes toe.

6Meng het tot een samenhangend geheel en breng het op smaak met een snufje zout en mespuntje peper.

7Leg onderin een ingevette springvorm een pannenkoek en beleg deze met een laagje spinazievulling.

8Leg hier een volgende pannenkoek bovenop en beleg deze ook weer met een laagje spinazievulling.

9Herhaal tot de 5 pannenkoeken op zijn.

10Zorg ervoor dat de bovenkant van de taart een pannenkoek is.

11Bestrooi de pannenkoekentaart met geraspte kaas.

12Bak de pannenkoekentaart circa 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

13Bestrooi de pannenkoeken eventueel met wat fijngesneden peterselie.