Home » Stapeltaart decoreren

Stapeltaart decoreren

Sierranden en rolletjes van marsepein in lekker felle kleuren

 

Een Bollywoodtaart, dat moet wel een blikvanger zijn. Laat je inspireren door deze clip, maar volg vooral je eigen fantasie.

Letterlijke tekst uit de clip

De stapeltaart decoreren, ja, dat is een feest! Ik ga de taart decoreren onder andere met een rolletje marsepein wat hierop komt, want zoals u ziet steekt hier nog een stukje karton uit en er blijft altijd een gleufje zichtbaar. Dat gaan we camoufleren. Ik heb hier dus een gaatje. Dat hadden wij allang gezien. Ja, maar ik heb hem een beetje geprobeerd te verbloemen voor de camera. Maar dus daar, ik werk altijd inderdaad eerst mijn foutjes weg. De marsepein is mooi soepel gemaakt. En we gaan hier een rolletje van rollen. Het moet wel een beetje met beleid, anders zal de marsepein gaan breken of scheuren. Ik ga hem gelijk vastplakken, dus we nemen weer een klein kwastje en in de rand smeren. Ik smeer bewust nog niet de hele taart in, anders zou ie dadelijk al droog zijn voordat ik de rest van de decoratie erop zou kunnen plakken. Eén kant heb ik al los gesneden. Dan snijd ik hier het andere stukje. En dan maar hopen, dat hij mooi past. Oh, dat is ook leuk Chantal. Leuk, die… Ja. Voor decoreren of het camoufleren van de rand tussen de onderste taart en de middelste, ga ik wat cirkels uitsteken. Dan ga ik eerst een stukje marsepein uitrollen. Dan denk ik, dat het leuk is om twee verschillende cirkels te kiezen. Daar steken we de marsepein mee uit. Het hoeft ook niet te dik, omdat het puur voor decoratie dient. Voor de rest van de taart dacht ik nog wat blauwe marsepein, nog wat lila of paars. Nou, die heb ik gedaan inderdaad. En die ook. Aan de bovenkant komt een soort zon. Dan steken we de randen uit waardoor er een zonvormig motief ontstaat. Kijk: rood. Oh nee, maar doe anders alle bloemetjes daar. Zo, nu gaan we wat grotere cirkels uitsteken. Die gaan we dadelijk aan de onderkant van de taart bevestigen. Okay, nu pakken we de taart er weer bij. Oewah! Het is een zware jongen geworden nu! En we gaan hem nu helemaal insmeren met water. Dus veeg het kwastje weer af en we beginnen bovenaan. Nu dat de taart helemaal is ingesmeerd met een dun laagje water kan het echte decoreren beginnen. Als eerste ga ik hier om deze rand te camoufleren wat marsepeinen rondjes plakken. Dat doe ik een beetje onregelmatig om het wat speelser te laten lijken. Deze blauwe stukjes, die halve cirkels, gaan aan de onderkant. En voor bovenop de taart had ik deze lila zon bedacht. Die leggen we erop. Nou, omdat hij ingesmeerd is met water plakt hij prima. De puntjes naar beneden vouwen en dan is de kans dat het beschadigd wordt ook minimaal. Bij de zogenaamde Bollywoodstijl kan het niet druk en gek genoeg zijn. Alles wat ik er nu opgeplakt heb, dat gaan we weer insmeren met een dun laagje water om eventuele poedersuikerresten te verwijderen.