Marsepein verjaardags taart

 

Marsepein verjaardagstaart

 

Ingrediënten marsepein verjaardagstaart

 
7 eieren
350 gram cakemeel
350 gram boter
350 gram suiker
snufje zout
500 gram volle aardbeienkwark
gelatineblaadjes (ongekleurd)
ongeveer 750 gram marsepein
poedersuiker
natuurlijke kleurstoffen

Bereidingswijze marsepein verjaardagstaart

 


1 Bekleed de braadslede met bakpapier.

2 Verwarm de oven voor op 175 graden.

3 Zet een platte schaal of met aluminiumfolie beklede kartonnen plaat klaar. Mix boter en suiker.

4 Klop de eieren stuk voor stuk door het mengsel tot er een luchtig geheel ontstaat.

5 Voeg zout en bloem toe en mix kort.

6 Giet het beslag in de braadslede en bak deze 60 á 75 minuten in de oven.

7 De cake is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt.

8 Stort de cake op de platte schaal en verwijder voorzichtig het bakpapier.

9 Laat de cake afkoelen.

10 Snijd de cake in twee lagen en verwijder voorzichtig een laag (dit gaat het beste door hier een dunne plaat van karton onder te schuiven).

11 Gebruik de hoeveelheid gelatineblaadjes zoals aangegeven op de verpakking.

12 Week de blaadjes in water.

13 Verwarm een klein beetje melk of water en los hier de gelatine in op.

14 Laat dit mengsel enigszins afkoelen voor het met de kwark te mengen.

15 Iets laten opstijven, alvorens een laag uit te spreiden over de cakebodem.

16 Afdekken met de andere cakehelft.

17 Meng een deel van de marsepein Filmpje met de kleurstof in de kleur van de basislaag van de taart.

18 Rol de marsepein uit op een vel bakpapier met een keukenroller en poedersuiker tot een dunne lap.

19 Snijd hier repen uit ter hoogte van de taart: bekleed de zijkanten (indien nodig vastplakken met jam).

20 Maak wederom een dunne lap en steek hier met behulp van de braadslede een oppervlak ter grootte van de taart uit.

21 Bedek hiermee de cake.

22 Bedek vervolgens de cake met de overgebleven stukken marsepein.

23 Kneed bijvoorbeeld letters, cijfers of zelfs een afbeelding!

Maak jouw eigen website met JouwWeb