Weense Sachertorte
Ingrediënten Weense sachertorte
150 gram chocolade
150 gram zachte boter
100 gram poedersuiker
6 eierdooiers
6 eiwitten
50 gram suiker
150 gram meel
snufje zout
abrikozenjam
Glazuur:
200 gram chocolade
200 gram suiker
Bereidingswijze Weense sachertorte
1 Verwarm de oven op 180 graden Celsius.
2 Smelt de chocolade au bain marie en roer deze met de boter schuimig, dan geleidelijk de poedersuiker en de eierdooiers erdoor roeren.
3 Klop de eiwitten met de suiker tot een niet al te stijve sneeuw en roer samen met het meel, waarin het zout is geroerd, door het chocolademengsel zelf.
4 Vet een springvorm van 24 cm doorsnede in en bestuif deze met meel.
5 Bak het deeg hierin 45 á 60 minuten.
6 Laat de taart in de vorm afkoelen, daarna pas uit de vorm halen.
7 Verwarm de abrikozenjam en bestrijk de taart hiermee.
8 Laat de taart vervolgens enkele uren op een koele plek rusten.
9 Breng voor het glazuur de chocolade en suiker met 1/8 liter water onder constant roeren aan de kook en laat deze op laag vuur ongeveer 5 minuten koken, totdat het glazuur dik begint te worden.
10 Breng het glazuur gelijkmatig en snel op de hele taart aan en dien deze op met gezoete slagroom.
Maak jouw eigen website met JouwWeb