Home » Truffeltaart

Truffeltaart

Recept voor Truffeltaart

 

Benodigdheden:

  • 150 g suiker
  • 100 g Koopmans Kristalbloem
  • 100 g Koopmans Maïzena
  • 5 eieren
  • 2 el heet water
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 40 g cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 250 g pure chocolade
  • 2½ dl slagroom
  • ½ dl melk
  • 1 el rum
  • 100 g hagelslag
  • 1 el cacaopoeder garneerchocolaatjes

 

 


Keukengerei Springvorm Ø 24 cm
Oventemperatuur Heteluchtoven: 170 °C
Elektrische oven: 190 °C

 
 
 
 

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

2Klop de eieren met het hete water schuimig. Voeg de vanillesuiker en de suiker toe en klop nog enkele minuten door.

3Zeef kristalbloem, maïzena, cacaopoeder en bakpoeder erboven en roer het mengsel door de eimassa.    

4Doe het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.

5Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 - 30 minuten gaar.

6Haal de bodem uit de vorm en laat deze goed afkoelen. Snijd de bodem daarna in 2 lagen.

7Hak de chocolade grof. Verwarm de slagroom met de melk, maar laat deze niet koken. Voeg de chocolade toe en laat deze oplossen. Meng de rum erdoor. Zet de crème in een bak ijskoud water en laat deze onder af en toe roeren afkoelen.

8Klop de crème luchtig op met de mixer.

9Verdeel de helft van de crème over één taartlaag. Leg de andere laag erop en bestrijk de zijkant van de taart met crème.

10Rol de taart door de hagelslag.

11Strijk de bovenkant af met crème. Zeef cacaopoeder eroverheen. Versier de taart met garneerchocolaatjes.

Tips

  • Maak een uit papier geknipt figuur (sjabloon). Leg dit op de taart en strooi de cacaopoeder of hagelslag eroverheen. Verwijder daarna het papier.