Benodigdheden:
- 1 pak Deeg voor Hartige Taart
- 1½ kg pompoen
- ½ dl water
- 2 eieren
- 200 g suiker
- 1 tl kaneel
- ½ tl gemberpoeder
- mespunt nootmuskaat
- ½ el Kristalbloem
- ½ dl koffieroom
- 3 dl witte wijn
- 75 g suiker
- 5 blaadjes witte gelatine (Dr. Oetker)
Keukengerei:
Vlaaivorm 28 cm
Bereidingstijd:
Baktijd: ca 35 minuten.
Oven tempratuur:
Elektrische oven: 200°C
Heteluchtoven: 180°C
Bereidingswijze:
1Haal de deegplakjes met een mes van elkaar en verwijder de folie.
2Laat ze ca. 10 minuten ontdooien. 3Vet de vlaaivorm in en bekleed de bodem en de rand met de deegplakjes met de gladde deegkant naar onderen.
4Schil de pompoen en verwijder de pitten en vezels. 5Snijd het pompoenvlees in kleine blokjes en breng deze met het water aan de kook. 6Kook de helft van de pompoen zachtjes ca. 15 minuten en laat zoveel mogelijk vocht verdampen.
7Pureer de pompoen en laat het mengsel afkoelen.
8Verwarm de oven voor. 9Klop de eieren los. 10Meng ze door de afgekoelde pompoenpuree samen met de suiker, ½ tl kaneel, gemberpoeder en nootmuskaat. 11Meng de bloem met de koffieroom en voeg dit aan het pompoenmengsel toe. 12Verdeel de pompoen over de deegbodem. 13Zet de vlaai iets onder het midden van de oven en bak de vlaai goudbruin en gaar. 14Week de gelatine in koud water. 15Kook de andere helft van de pompoen in 2-3 minuten gaar in de witte wijn. 16Voeg 75 g suiker en een ½ tl kaneelpoeder toe. 17Laat dit mengsel iets afkoelen en voeg er de geweekte en uitgeknepen gelatine aan toe. 18Verdeel de pompoenblokjes over de afgekoelde pompoenvlaai.