Home » Vruchten vlaai

Vruchten vlaai

 

Recept voor Vruchtenvlaai

Benodigdheden:

  • 1 pak Koopmans Appeltaart
  • 175 g roomboter of margarine
  • 1 losgeklopt ei
  • 35 g custard (Dr. Oetker)
  • 40 g suiker
  • 2,5 dl (250 ml) melk
  • 2,5 dl (250 ml) slagroom
  • verse vruchten of vlaaivulling

 

 


Keukengerei Springvorm, doorsnede 30 cm
Mixer met deeghaken bakpapier
Steunvulling (bijv. droge peulvruchten)
Bereidingstijd Baktijd 35 minuten
Oventemperatuur Elektrische oven: 160°C
Heteluchtoven: 150°C
Gasoven: stand 2-3

 
 
 
 

Bereidingswijze:

1Je herkent de verpakking met de vernieuwde receptuur aan de paarse tekst: Nu 10% meer inhoud. Heb je nog een verpakking met de oude receptuur? Volg dan de bereidingswijze voor het appeltaartdeeg op de verpakking met 150 gram boter.

2Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Beboter de springvorm.

3Roer de boter zacht in een beslagkom. Voeg de appeltaartmix en 2/3 van het losgeklopte ei toe.

4Kneed het geheel met de mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg.

5Bekleed de bodem van de springvorm en maak een opstaand randje. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.

6Leg een velletje bakpapier op de deegbodem. Verdeel de steunvulling over de deegbodem.

7Bak de bodem de eerste 15 minuten met de steunvulling. Bak de bodem daarna in ca. 20 minuten gaar en goudbruin (totale baktijd ca. 35 minuten). Laat de taartbodem afkoelen.

8Roer de suiker door de custard. Neem 3 eetlepels van de melk en roer dit door het custard/suiker mengsel.

9Verwarm de resterende melk samen met de slagroom.

10Voeg de aangemaakte custard al roerende toe aan het hete melk/slagroommengsel. Breng het geheel al roerende aan de kook. Laat het nog ca. 3 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes doorkoken.

11Giet de warme custardvla over de taartbodem en bestrooi het geheel met wat suiker. Laat de taart afkoelen.

12Verdeel de vruchten of vlaaivulling over de custard.