Home » Zandtaartjes met room en aardbeien

Zandtaartjes met room en aardbeien

 

Recept voor Zandtaartjes met room en aardbeien

Benodigdheden:

  • 160 g Koopmans Bakkers Zelfrijzend Bakmeel
  • 125 g koude boter
  • 75 g basterdsuiker
  • snufje zout
  • 250 ml slagroom
  • 400 ml melk
  • 35 g custard (Dr. Oetker)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje Klop-Fix (Dr. Oetker)
  • 75 g suiker
  • 250 g aardbeien
  • 3 el abrikozen- of aardbeienjam

 

 


Keukengerei 6 bakvormpjes 8-10 cm of een flanvorm (of springvorm) 24 cm
Oventemperatuur Elektrische oven: 175°C
Heteluchtoven: 155°C
Gasoven: stand 3-4

 
 
 

Bereidingswijze:

1Roer de suiker door de custard en roer hier 3 eetlepels melk doorheen.

2Verwarm de rest van de melk.  Voeg het custardmengsel al roerende toe aan de kokende melk en laat het 3 minuten zachtjes koken. 

3Giet de pudding over in een mengkom.

4Bestrooi het met een el suiker en laat verder afkoelen (ca. 1 uur).

5Verwarm de oven voor. Zeef het Bakkers Zelfrijzend Bakmeel met de basterdsuiker en het zout boven een ruime kom.

6Meng er met de vingertoppen de in flinters gesneden koude boter door tot een samenhangend deeg.

7Vet de vormpjes in met boter en druk het deeg in de vormpjes uit met een opstaand randje.

8Bak de bodems in ca. 25 minuten goudbruin. Laat de bodems afkoelen.     

9Klop de afgekoelde pudding glad met een mixer met garden.

10Voeg de slagroom, de Klop-Fix en de vanillesuiker toe en klop tot een luchtige banketbakkersroom.

11Verdeel de banketbakkersroom over de taartbodems en zet er de plakjes aardbei schuin in.

12Bestrijk de aardbeien met verwarmde abrikozen- of aardbeienjam.

13Laat de taartjes een half uur in de koelkast opstijven en serveer ze direct.

Tips

  • Als je de taartjes langer wilt bewaren. is het verstandig om de taartbodems te bestrijken met gesmolten chocolade, zodat deze niet slap worden. Dit gebak kan ook als taart in een springvorm gemaakt worden.