Bosbessen taart
Ingrediënten bosbessentaart
150 gram boter
40 gram poedersuiker
220 gram bloem
4 eierdooiers, 1 voor de taartbodem en 3 voor de vulling
350 gram bosbessen
115 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
250 milliliter room
Bereidingswijze bosbessentaart
1 Meng de boter, de poedersuiker en de bloem. Voeg de eierdooier toe en kneed vlug door elkaar voor een soepel deeg.
2 Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het voor gebruik tenminste 1 uur rusten op een koele plaats.
3 Druk het deeg gelijkmatig in een ingevette taartvorm (diameter 26 cm.) en prik met een vork een paar gaatjes in de bodem.
4 Bak de taartbodem ongeveer 5 minuten voor op 200 graden Celsius.
5 Laat de taart vervolgens afkoelen.
6 Leg de bosbessen op de taartvorm.
7 Roer de eierdooiers, suiker, vanillesuiker en room door elkaar.
8 Giet het mengsel over de bosbessen en bak de taart gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius.