Hazelnootschuim taart
Ingrediënten hazelnootschuimtaart
5 eiwitten
100 gram suiker
50 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
3 deciliter melk
250 milliliter slagroom
2 zakjes slagroomversteviger
1 pakje Bourbon hazelnootmousse
pindaschaafsel
Bereidingswijze hazelnootschuimtaart
1 Klop de eiwitten stijf, voeg de suikers toe en klop totdat de massa mooi glimt en stijf is.
2 Teken op een vel bakpapier 2 cirkels met een bord en verdeel de eiwitmassa over deze cirkels.
3 Bak dit in een voorverwarmde oven van 150 graden Celsius in 75 minuten goed droog en gaar.
4 Zet de oven uit en laat de cirkels in de oven afkoelen.
5 Klop de melk met de bourbon en een zakje slagroomversteviger stevig.
6 Verdeel de massa over een schuimcirkel, en leg de tweede erop.
7 Klop de slagroom met wat suiker en het tweede zakje slagroomversteviger stijf.
8 Verdeel dit over de bovenkant van de taart.
9 Bak het notenschaafsel in een teflonpan bruin en strooi dit over de taart.