Kerstkrans

Recept voor Kerstkrans

Benodigdheden:

  • 1 pak Koopmans Roomboterbladerdeeg
  • 300 g amandelspijs
  • 1 ei
  • 1 el koffieroom
  • ½ el citroensap
  • 1 eidooier
  • 12 bigarreaux
  • sinaasappelsnippers

 


Bereidingstijd Baktijd 35-40 minuten
Oventemperatuur Elektrische oven: 200°C
Heteluchtoven: 190°C

Bereidingswijze:

1Haal de bladerdeeglapjes met een mes van elkaar en laat ze ca. 10 minuten ontdooien.

2Verwijder de folie.

3Verwarm de oven voor. Meng de amandelspijs met losgeklopt ei, koffieroom en citroensap.

4Rol van de deeglapjes een lap van ca. 15x40 cm.

5Vorm van het spijsmengsel een rol van ca. 37 cm.

6Leg de spijsrol op het deeg.

7Bestrijk de lange zijde van het deeg met water.

8Rol het deeg om de spijsrol en plak de naad stevig vast.

9Vorm van het deeg een krans, schuif de open uiteinden iets in elkaar en plak ze goed vast met water.

10Leg de krans met de naad aan de onderzijde op de bakplaat.

11Steek uit de rest van het deeg sterretjes en plak ze met water op de kerstkrans.

12Bestrijk de krans met de losgeklopte eidooier.

13Bak de kerstkrans in het midden van de oven goudbruin en gaar.

14Versier het gebak voor het serveren met bigarreaux en sinaasappelsnippers.

Maak jouw eigen website met JouwWeb