Ingrediënten voor dit recept:
200 gram zachte boter,
150 gram suiker,
2 zakjes vanille suiker,
1 theelepel verse citroenrasp,
mespunt zout,
4 eieren,
100 gram amandelspijs of marsepein,
200 gram zelfrijzend bakmeel.
Voor de afwerking:
50 gram boter,
50 gram suiker,
2 eetlepels melk,
1 zakje geschaafde amandelen.
Verwarm de oven voor op 160 graden.Vet de vorm in en bestrooi met bloem. Bekleed de vorm desgewenst langs de lange kant met een velletje bakpapier om het storten van de cake te vergemakkelijken.Doe de boter, de suiker, de vanillesuiker, de citroenrasp en het zout in een kom en klop met de mixer tot het een licht en luchtig mengsel is.Klop er een voor een de eieren door. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal is opgenomen.Spatel de fijn verkruimelde amandelspijs of marsepein door het beslag.Spatel tenslotte het gezeefde bakmeel door het beslag. Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.Zet de cake in het midden van de voorverwarmde oven en laat 1 uur bakken..Roer intussen de boter, de suiker en de melk voor de afwerking glad en luchtig. Schep er de amandelen door.Schep het mengsel op de cake en zet nog 20 tot 30 minuten terug in de oven tot er een mooi goudbruin korstje op de cake zit.Laat de cake circa 10 minuten in de vorm rusten. Stort de cake op een rooster en laat afkoelen.